Tjänster

Mattvätt

På Matthuset kan ni lämna in er matta för fackmässig plantvätt. Priset räknas per kvm, där även fransarna räknas med, och varierar beroende på vilken typ av matta det är. Tvätt av orientaliska/handknutna mattor samt Kelimmattor kostar 280 kr/kvm och övriga mattkvaliteter (Handtuft-, Rya-, Wilton-, Röllakan-, trasmattor & maskingjorda mattor) kostar 230 kr/kvm, med ett minipris på 375 kr/matta.

OBS!
Mattvätten håller sommarstängt v. 28 – 29 -30. Sista inlämningsdag om man vill ha sina mattor tvättade innan dess är alltså måndagen den 27/6. Därefter är ni varmt välkomna in med era mattor i vecka 30 så kommer tvätteriet att hämta upp dem i början av v. 31. 

Bra att veta!
Mattorna hämtas alltid i början av veckorna och lämnas åter veckan efter. Vill ni inte vara utan er matta längre tid än en vecka, bör ni alltså lämna in den/dem på måndagen. 

INFO!
Mattvätten som vi samarbetar med använder sig utav en metod som heter vatten-plantvätt. Det är alltså ingen kemtvätt med konstgjorda eller farliga ämnen utan dem använder sig endast av just vatten och helt vanlig allergi fri tvål. Sedan sköljs mattorna av med vatten uppblandat med lanolin vilket är ett naturligt fett som även återfinns i ullfibern.  

Hyra av mattvättmaskin 

På Matthuset finns att hyra rengöringsmaskiner för heltäckningsmattor och andra textilier som möbler, kuddar, bilklädslar etc. Priset är 595 kr/dygn och i det ingår 1 liter mattschampo som räcker till ca 20 kvm. En depositionsavgift på 2000 kr erfordras vid uthyrningen.

Värt att tänka på!
Vill ni vara säkra på att mattvättmaskinen finns på plats den dagen ni önskar hyra, ring i god tid innan eller klicka på fliken Uthyrning under kategorin Tjänster och fyll i och skicka in formuläret där för att reservera maskinen för det specifika datumet.