Kundtjänst

Köpvillkor

 

Priser

Alla priser på vår hemsida är angivna inklusive moms och i SEK. Vi förbehåller oss rätten att avbryta order vid felprisade varor, eller andra felaktigheter. Vi resververar oss för eventuella felskrivningar och prisfel.

 

Öppet köp/Bytesrätt – Butikshandel

På Matthuset har man 2 dagars öppet köp (Gäller endast för kortköp) och 10 dagars bytesrätt. Observera att öppet köp eller bytesrätt inte gäller för varken beställningsvaror eller avkapade varor.

 

Öppet köp/Returrätt – Beställning via hemsidan

Som kund har du 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen, dock gäller detta ej avkapningsvaror samt beställningsprodukter (*). Det innebär att om du beställer en vara hos oss via hemsidan, har du möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan. Detta förutsatt att produkten/varan är i väsentligt oförändrat skick dvs oanvänd och ej förstörd eller skadad samt i originalförpackning med tillbehörande emballage. Du får inte använda varan men självklart får du lägga ut och testa mattan eller produkten.

(*) Tänk på att du inte kan ångra köp av avkapade varor som tex heltäcknings-, balkong-, gång- och entrémattor på metervara etc. som kapats till efter era specifika mått och önskemål. Matthuset frånskriver sig även returrätten på alla produkter som är märkta som “beställningsvara” och som alltså ej ingår i Matthusets ordinarie sortiment, som således heller inte går att returnera.

Du som konsument ombesörjer och står för fraktkostnaden av returen. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt.

För att utnyttja din ångerrätt, behöver du meddela oss om detta genom att e-posta till: order@matthuset.se med ditt ordernummer. Ditt meddelande ska skickas inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Vi återkommer då med en bekräftelse, instruktioner och beräknad returfraktkostnad. Så fort vi får kännedom om att ni har betalt in returfrakten via något av våra betalningsalternativ så skickar vi dina returfraktsedlar via epost, som ni själva ska skriva ut och montera ordentligt och väl synligt på paketet. Har ni ingen tillgång till skrivare kan man i de flesta fall även be det aktuella postombudet om att göra det. Du måste skicka tillbaka varan till oss utan oskälig dröjsmål inom 14 dagar från det datum då du informerade oss om din önskan att ångra ditt köp. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 10 dagar.

Om du ångrat dig när din order har skickats från oss kan du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och sedan skicka tillbaka det till oss. Du som kund står för returfraktskostnaden och ansvarar för att din retur ankommer oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och skickas tillbaka till oss, och detta är INTE ett giltigt utnyttjande av ångerrätten. Vid ej uthämtade paket på ombud debiteras beställaren 200 kr för fraktkostnaden. Detta gäller oavsett vad det beror på att försändelsen inte är uthämtad inom aviserad tid.

 

Garanti & Reklamationsrätt

Garanti lämnas i enlighet med konsumentköplagen, d.v.s 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt.

Produktgarantin & reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, alltså ett fabrikationsfel i produkten. Detta skall du som konsument reklamera inom skälig tid efter det att felet upptäcktes. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion eller utseende. Är det fel på en vara du köpt kan du enligt konsumentköplagen först och främst kräva fri reperation, omleverans av en ny felfri vara eller till sist häva köpet och få pengarna tillbaka. Tvist om reklamation hänskjuts i förekommande fall till Allmänna Reklamationsnämnden.

Din orderbekräftelse eller kvittens gäller som garantibevis. Förvara dokumentet väl eftersom detta krävs om du behöver utnyttja garanti- och reklamationsrätten.

Behöver du reklamera en vara? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig gå vidare.

 

Sekretess, säkerhet & personuppgifter

Matthuset hanterar dina personuppgifter enligt GDPR-lagstiftningen. Vi sparar enbart uppgifter som är nödvändiga för att köpavtalet ska kunna genomföras. Matthuset lämnar inte ut några uppgifter du uppgett till oss till tredje part. Vi skickar endast nyhetsbrev med information om produkterbjudanden till dem som valt att få dessa utskick av oss. Du kan alltid enkelt avregistrera dig från nyhetsbrev via länk i mailet eller via kontakt med vår kundtjänst på Matthuset.