Kundtjänst

Vanliga frågor

Heltäckningsmattor och måttbeställda mattor

Kan jag lägga era heltäckningsmattor på källargolv?

Ja, alla våra heltäckningsmattor andas och kan läggas på källargolv. Är det mycket fukt i din källare rekommenderas någon av våra Balkongmattor.

Kan jag få skräddarsydda mattor som är mindre än minimimåtten?

Du måste alltid betala för minimimåtten men vi kan skära ner din matta till mindre mått om du meddelar det i meddelanderutan längst ner i kassan.

Kan jag beställa provbitar?

Alla måttbeställda mattor skickar vi provbitar på. De beställs inne på varje enskild produkt.
Provbitar tar vi ut en hanteringskostnad på 49 kr som fås tillbaka vid köp av matta.
Max 4 provbitar per beställning.

Hur lägger jag in en heltäckningsmatta?

1. Börja med att se till att golvet är så rent som möjligt.
2. Sätt dubbelhäftande mattejp på golvet längs väggarna.(Sätt tejp även i mitten av rummet om det är en stor matta)
3. Lägg ut mattan i rummet. Pressa sen mattan från mitten och ut till väggarna med en planka eller dylikt för att se till att det inte blir några “bubblor” under mattan.
4. Vid väggarna pressa ner mattan ordentligt mot brytningen mellan golv och vägg.
5. Ta nu en mattkniv och skär vid brytningen runt hela rummet.
6. Mattan är klar. (Lister kan nu sättas dit om så behagas

Hur gör jag om jag behöver en heltäckningsmatta som är bredare än 4 meter?

Mattrullarna som vi kapar din matta från är max 4 meter breda. Behöver du en matta där både bredden och längden är större än 4 meter behöver du köpa flera mattor och sen skarva ihop dem.
Vad man bör tänka på när man köper 2 eller flera heltäckningsmattor som ska skarvas ihop är att se till att luggriktningen är åt samma håll på mattorna.
Vid beställning av flera mattbitar som ska skarvas ihop kontakta vår kundtjänst innan köp eller skriv i meddelanderutan i kassan hur ni planerar att skarva ihop dem så vi kan se till att luggriktningen blir rätt på mattorna.

Hur exakta blir måtten på mattorna som skärs till?

Om du beställer en kantsydd matta skär vi till så exakt vi kan men reserverar oss för en felmarginal på upp till 1,5%. Är det en heltäckningsmatta som ska ligga intill vägg ser vi alltid till att du får minst det mått du beställt. Vi rekommenderar dock att du lägger på 10 cm skärsmån på mattan för att täcka felmarginal vid mätning av rummet.

Skötsel

Hur underhåller jag mattorna på bästa sätt?

Dammsug mattan regelbundet. Vid fläckar behandla omedelbart på lämpligt sätt för den aktuella fläcktypen. Sug upp så mycket vätska det går så fort som möjligt med en disktrasa eller liknande. Tänk på att “badda” försiktigt med trasan istället för att gnugga. Ljummet vatten och en mindre mängd diskmedel fungerar ofta. Behövs det lösningsmedel testa först på en inte så synlig bit av mattan för att se att den inte missfärgas. För en grundlig tvätt av hela mattan hyr/köp en mattvätt/ångtvätt eller anlita en firma som utför jobbet åt dig.

Övrigt

Krymper balkongmattor?

Balkongmattor av filtmaterial kan krympa upp till 2-3 %.
Tips! Låt mattan ligga ute i regn innan du finskär mattan.